Svadba v striebornej

28. mar 2018

Patríte k milovníkom čistoty a minimalizmu? Alebo jednoducho milujete chladivé odlesky strieborného kovu? Pokiaľ plánujete svadbu a chcete byť verní svojmu štýlu, ideálnym prvkom, ktorý by ste do vášho veľkého dňa mali zakomponovať, je určite strieborná farba. Celej udalosti dodána slávnostnej atmosfére, pritom bude ľahko kombinovateľná s inými farbami a nebude pôsobiť príliš krikľavo. Prečítajte si, kde všade môžete striebornú počas vášho svadobného dňa použiť. 

Strieborná patrí medzi elegantné farby, síce chladné, no skvele kombinovateľné s mnohými inými farbami. Ak je medzi vašimi obľúbenými odtieňmi, rozhodne by ste sa jej nemali vyhýbať ani počas plánovania vášho veľkého dňa! Predstavíme vám niekoľko možností, ako ju môžete v malom i vo veľkom zakomponovať do vašej svadby.

Nevesta a ženích

Hlavní aktéri svadby, teda ženích a nevesta, môžu s pomocou striebornej decentne zažiariť. Ženích môže využiť túto farbu na dômyselnú aplikáciu výšivky, ideálne na veste. Výšivka pôsobivo vynikne napríklad pri svadbe s ľudovou tematikou. Pokiaľ sa ženích chce ozdobiť aj šperkom, outfit sa vždy dá štýlovo doplniť manžetovými gombíkmi alebo nenápadnou striebornou retiazkou či vreckovkou v striebornej farbe. Opulentné strieborné prívesky, hodinky a prstene by ste ale mali počas tejto príležitosti nechať doma.

Nevesty majú viac možností ako si užiť striebornú farbu. Od nežnej aplikácie na šatách až po elegantné strieborné črievičky alebo ozdoby v slávnostnom účese. Majte ale na mysli, že nič sa nemá preháňať a strieborná farba má slúžiť iba ako decentný doplnok, ktorý rozžiari bielu róbu. Nevesty by to nemali preháňať ani so šperkami - hlavnú úlohu zohrávajú obrúčky, ktoré môžete doplniť decentnými náušnicami, prípadne jemnou retiazkou alebo diamantovým prsteňom, pokiaľ máte svadobný set.

Hostia

Aj družičky a družbov môžete zladiť a využiť striebornú farbu naplno. Družbovia sa pokojne môžu zladiť so ženíchom a využiť na vestách podobnú aplikáciu striebornou farbou. Pokiaľ vesty nemáte, zladiť ich môžete nenápadnými vreckovkami, ktoré ozdobia každé sako a pritiahnu pohľad.

Družičky sa takisto môžu spojiť striebornými prvkami a dotvoriť celkový motív svadby v striebornej. Krásne a minimalisticky budú pôsobiť napríklad zladené šperky - strieborné prstene s ladiacimi farebnými drahokamami a podobnými náušnicami či náramkami. Pokiaľ túžite vidieť na svojich družičkách niečo výraznejšie, navrhnite im striebristé šaty alebo šaty s jemnou striebornou aplikáciou.

Výzdoba 

Pri výzdobe sa môžete so striebornou skutočne naplno vyblázniť. Minimalisti môžu nechať túto farbu vyniknúť pri nenápadných detailoch a rôznych doplnkov. Strieborné môže byť zdobenie torty, príbor alebo aplikácia na tanieroch. Vo výzdobe krásne vynikne pri zelenej farbe, použite ju teda pri kyticiach a inej zelenkavej výzdobe.

Ak vás ale zvádza využiť potenciál striebornej farby naplno, nebojte sa použiť ju pri obrusoch, svetlách, stoličkách a celkovej výzdobe, kde môže táto chladná farba hrať prím. Nebojte sa kombinovať ju aj s výraznejšími farbami, napríklad modrou, romantickou staroružovou alebo klasickou bielu či prírodnou zelenou. Tí najodvážnejší môžu skúsiť do výzdoby zakomponovať aj čierne prvky, pri ktorých strieborná skutočne vynikne. Najmä v tomto prípade ale dbajte na to, aby bola čierna skutočne iba doplnkom. Farba smútku, akokoľvek elegantne pôsobí, by totiž nemala byť dominantou vo vašej výzdobe.

Pokiaľ neviete, ako zladiť striebornú farbu s modernou výzdobou, zablúďte na internet, kde nájdete nespočetne veľa inšpirácie. Všetko, čo nájdete, môžete kombinovať a vytvoriť tak nielen vašu vysnenú svadobnú výzdobu, ale aj celkovú atmosféru vášho veľkého dňa.