Svadobný obrus a návleky na stoličky potešia oko každého hosťa

5. jún 2018

Svadba patrí k najvýznamnejším dňom v živote človeka. Preto sa aj mladomanželia na svoj veľký deň usilovne pripravujú. Pri organizácii svadobného obradu i samotnej hostiny sa hostitelia snažia myslieť na každý detail. Okrem kytíc, výzdob či bohatého pohostenia, mnohokrát dbajú aj na vhodne zvolený svadobný obrus a s ním spojené i prestieranie. To dotvorí celkovú atmosféru tejto veľkej udalosti a u hostí môže zanechať pozitívny dojem.

Aký obrus si vybrať?
Spoločnosť HORECA textil ponúka svojim klientom širokú škálu obrusov v rozličných materiálových prevedeniach i farebných odtieňoch. Pri výbere toho správneho by ste mali myslieť na niekoľko dôležitých skutočností. V prvom rade je dôležité zvoliť taký tvar obrusu, aký je aj stôl. V opačnom prípade by mohlo ísť o nie príliš esteticky vábny krok. Nemenej dôležitý je i výber vhodného materiálu, z ktorého je obrus vyrobený. Aj pri obrusoch došlo k určitému vývinu. Ešte donedávna boli veľmi obľúbené klasické bavlnené. Tie sa síce vyznačovali kvalitou materiálu a jemnosťou, avšak úžitkové vlastnosti nie sú príliš presvedčivé. Je dôležité si uvedomiť, že bavlna výrazne saje tekutiny. V tom prípade je obrus veľmi rýchlo špinavý a na jeho vyčistenie je potrebné ho ihneď oprať. Bavlnené obrusy sú ešte stále v ponuke jednotlivých textilných firiem, no postupne ich obľúbenosť a tým aj predaj klesá. Dôvodom je predovšetkým fakt, že ich nahradili polyesterové obrusy s teflónovou úpravou. Vyznačujú sa celým radom špecifických vlastností, ktoré hoteliéri a reštauratéri rozhodne oceňujú. Majú dlhú životnosť a sú aj odolnejšie voči vonkajším vplyvom. Jemná vrstva teflónu zabráni vsiaknutiu vyliatych tekutín. Tie sa držia na povrchu. V tomto prípade stačí použiť klasickú handričku alebo vreckovku a obrus je opäť čistý bez ďalších stôp. Obrusy navyše nevytvárajú žmolky, ktoré nie sú príliš esteticky pôsobivé. HORECA textil ponúka tieto obrusy v rôznych gramážach. Ako svadobné obrusy odporúčame používať GASTRO HT alebo GASTRO LIGHT. Práve GASTRO LIGHT sú obrusy dostupné vo veľkých šírkach, čiže je možnosť vyrábať obrusy aj na veľké okrúhle stoly. Pri týchto druhoch je zvýšená impregnácia teflónu, ktorú zákazník ocení pri častom používaní.
Novinkou na sezónu 2018 sú obrusy GASTRO LIGHT v rozličných farbách. Firma HORECA textil sa inšpirovala svadobnými trendmi, čiže okrem tradičnej bielej a krémovej ponúka obrusy v jedinečnom prevedení (bledoružovom, svetlofialovom, svetlozelenom, svetlosivom a bledomodrom). Vďaka tomu dokážete vytvoriť exkluzívny interiér. Ten rozhodne ocenia nielen svadobčania, ale zážitok zo svadby budú mať i samotní hostia. Tým sa stane svadobný deň skutočne nezabudnuteľným.
HORECA textil vyrába obrusy aj vo veľkých rozmeroch bez nadpájania alebo zošívania stredom, predovšetkým pri okrúhlych obrusoch. Všetky obrusy dokážu pracovníci ušiť presne na mieru podľa požiadaviek klienta a v rôznych farebných prevedeniach.

Návleky na stoličky
Návleky na stoličky patria taktiež k neodmysliteľnej súčasti svadobnej výzdoby. Mali by ladiť s okolitou výzdobou. Dnes majú klienti na výber mnoho alternatív. Môžu si zvoliť elastické, klasické látkové alebo návleky s ozdobným gombíkom či rozstrihom na zadnej strane. V ponuke HORECA textil nájde klient široký výber návlekov podľa ceny, strihu, materiálu alebo podľa konkrétneho vzoru. Odborní pracovníci dokážu ušiť návleky na akúkoľvek stoličku, a to buď zo štandardných látok alebo z hrubej elastickej látky. Všetky sa vyznačujú vysokou kvalitou materiálu, čiže klient bezpochyby ocení ľahkú údržbu a dlhú životnosť. Na šitie je používaný materiál panama alebo gastro light.

Látkové a elastické návleky
Ak sa rozhodnete pre klasické návleky, na výber máte niekoľko alternatív. Veľmi elegantné sú klasické návleky N1. Podobné sú aj návleky N1 pre kongres, ktoré sa hodia na každú príležitosť. Klient si môže zvoliť aj návleky s rozstrihom v prednej časti, čiže nedochádza k zašpineniu od nôh počas používania. Za pozornosť určite stoja aj návleky s elegantným zástrihom na zadnej strane alebo návlek vyzdobený gombíkom. Ten dodáva produktu punc jedinečnosti a exkluzivity. Okrem gombíka má na zadnej strane aj dlhý záhyb.
Spoločnosť HORECA textil vyrába i elastické návleky v dvoch materiálových prevedeniach – v tenšom (gramáž 180) a hrubšom (350 g). Pri hrubšom máte istotu, že nepresvitá cez neho poťahová látka stoličky. Všetky elastické návleky majú na konci všitú ekokožu, takže výrobok sa pri dlažbe a parketách nepretrhne. Navyše sa vyznačuje jednoduchou údržbou a zákazník si môže vybrať rôzne farebné prevedenia.

Novinkou pre sezónu 2018 sú svadobné stuhy v exkluzívnom farebnom prevedení,  podobne ako pri obrusoch (bledoružovom, svetlofialovom, svetlozelenom, svetlosivom a bledomodrom). Tým dochádza k absolútnemu zladeniu svadobnej výzdoby.

HORECA textil
Spoločnosť HORECA textil Čadca pôsobí na trhu už takmer desať rokov. Vyrába a predáva široké spektrum hotelového, reštauračného, dekoračného textilu, banketových stoličiek a stolov a ďalších produktov priamo na mieru. Zákazníkom ponúka efektívny online nákup za výhodné ceny.
Kompletný zoznam produktov spoločnosti nájdete na stránke horecatextil.sk