Dá sa sobášny list vydať pred svadbou? Poraďte

Kocky chcem sa poradit. Potrebujeme aby nam vydali sobasny list cca v stredu po sobasi, nakolko si potrebujem dat spravit obciansky pred dovolenkou..pretoze po dovolenke si musim stihnut sravit pas a mam na to len 30 dni. Potom odlietame do zahranicia. Myslite si ze sa da na matrike s nimi dohodnut aby mi ten sobasny list vydali skor? Mozem sa ist spytat uz 3 tyzdne pred svabdou? Ake mate skusenosti, kedy vam vydali sobasne listy?
Odpovedať
Pokial viem, tak sobasny list ti vydaju na pockanie, ci nie?Ja som sa bola pytat, ci tam musim prist osobne a povedali mi na matrike, ze nie, ze mi ho mozu prevziat aj rodicia... Podla mna sa kludne mozes ist opytat aj treaz, ja som sa bola na vsetko pytat asi 2 mesiace pred svadbou. Inak si myslim, ze zalezi aj na tom, ci sa beriete na matrike, alebo v kostole, tam je to dlhsi proces, lebo ten knaz spise zapisnicu zo sobasa a potom to nesie na matriku...
Odpovedať
Profilova fotka
U nas to je tak, ze teraz sme boli na matrike, vypisala celu zapisnicu, sobas mame v kostole a v pondelok po svadbe si mozme prist po sobasny list, bud my alebo aj rodicia.
Odpovedať
sobas mame v kostole...z nasho kosotla to vraj posielaju v nedelu do hlavneho farskeho a odtial v pondelok na matriku...v utork je svitaok a v stredu by mi seklo keby mi ho vydali. Asi tam zajdem a popytam sa. Snad by to nemal byt problem.
Odpovedať
my mame tiez sobas v kostole, na matrike, ked sme spisovali papiere, tak nam oznamili, ze do 3 dni od kedy dostanu oni papiere z kostola, nam mozu vystavit sobasny list. Ale tiez ich budem nahanat, lebo si musim vybavit doklady.
Odpovedať
Profilova fotka
sobášny list by vám mali vydať do troch dní, bez ohľadu na to, kde bol sobáš.. a my sme museli prísť obaja osobne a podpísať jeho prevzatie..
Odpovedať
Profilova fotka
nam poslali sobasny list postou v tyzdni po svadbe ...
Odpovedať
sobasny list nam vydali na pockanie v pondelok po svadbe, na pas a obciansky som bola v stredu, no pred tym som musela na evidenciu obyvatelstva na na matrike muselo uz byt potvrdenie z Piestan, ze tam uzavrety sobas je pravoplatny...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?